AI2 bleen

Syntes tit der er en del spørgsmål i stofblegrupperne omkring ai2 systemer specielt dem med indlæg der kan skiftes.

Ai2 betyder all in 2 og består af et cover der er vandtæt/skyende som kan bruges flere gange og et sugende lag som skiftes hvergang. De findes i mange forskellige udgaver og de fleste blemærker har en ai2 i en eller anden afskygning.

Coveret/blebuks på Ai2 kan bestå af 3 ting PUL, uld eller fleece.

PUL er det mest tætte men mindst åndbare.
Uld er det mest åndbare men mange er også lidt bange for uld da man jo skal have styr på det der med at vaske. Jeg er blevet meget mere dus med uld efter vi er startet med stofbleer.  For at uld kan bruges som cover skal det lanolinbehandles. Det kan du læse om her 


Har desværre ikke et billede af et fleece cover det skulle være fint tæt og åndbarheden skulle ligge mellem PUL og uld.

Som den sugende del er der flere ikke mærkebestemte løsninger

Den formsyede er som en alm ble bare uden det vandtættelag. Da det jo er en løs del i Ai2 løsningen. Formsyede bleer fåes fra 70 kr og op efter. og enten onesized eller sized.

Formsyet ble fra Anavy 
Man kan også bruge prefolds eller andre indlæg eller bare en gammeldags gylpeklud. prefolds er ret smarte da de kan bruges som ble med snappi eller hvis den er foldet som indlæg.

Alvaham bambus trifold/prefold

Alle de her sugende dele kan bruges i lige det cover du har lyst til at bruge.


Så er der de mærkebaserede løsninger. Her køber man et cover og indlæg der passer sammen. Som oftes er det ikke muligt at parre de forskellige typer med hinanden da de er lavet så enten knapperne ikke passer sammen eller at de bruger deres eget knappe system. De her bleer er nok dem der giver mindst vasketøj når barnet bliver stort nok til ikke at overskide coveret hvergang. Jeg har prøvet en del forskellige men umiddelbart er det best bottom og imsevimses jeg bedst kan lide og som passer til mine unger. Grovias var jeg også glad for en periode men så begyndte hun at tisse igennem og da vi havde rigeligt andre ai2er røg de ud til nogle andre stofnumser.
Best bottom med str. large indlæg. Eneste minus er at deres velro var ret hurigt død.


Alt i alt er Ai2 smart og måske en lidt billigere løsning i nogle tilfælde. Jeg syntes dog at de formsyede er bedst til de små så længe der er meget ammebæ og dem med indlæg er bedre til de større babyer der ikke skider ud i hele coveret.

Newborn foto fra kreakryger 


Kommentarer