Hvordan skal den moderne stofble sidde ???

Hvordan skal en moderne stofble sidde??

Gæsteblog fra lillekry.dk 
Det kan være lidt forvirrende første gang man står med en moderne stofble i hånden. Den er tykkere måske er den kortere eller længere en de bleer du plejer at bruge. Den kan være med knapper eller med velcro. Men hvordan skal en moderne stofble sidde??

Onesize eller fitted ?

Det første du lige skal tjekke er om det er en onesize eller en fitted ble. Onesize bleer har gerne nogle knapper så du kan regulere længden af bleen. Det kan være med knapper på stykket foran skridtet som den ble der vises på billederne eller med fold down rise up.
En fitted ble er der ikke den mulighed der hedder de jo gerne small, medium, large
Du skal selvfølgeligt indstille knapperne så de passer til dit barn det kan du gøre før eller efter du har sat bleen på det er nemmest før men er du i tvivl så gør det bag efter.

Hvordan skal en moderne stofble sidde??


Læg bleen som en helt almindelig ble flapperne og elastikken bagud og det stykke med alle knapperne eller det bløde velkro fremad .

Læg barnet på bleen. Hun har underbukser på - ønsker ikke den slags mennesker på min blog

Knap bleen eller brug velcroen her er det vigtigt du ikke knapper for stramt. Det er der slet ingen grund til som du nok kan se på det sidste billede sidder bleen meget bedre fast end en engangs der er en god elastik over bagdelen som sikre at den sidder hvor den skal. Den skal selvfølgeligt ikke sidde så løst der er håndværker røv.
På billedet kan du også se de der knapper man bruger til at regulere længden af bleen. hvis nu Saga havde være lille havde jeg knappet bleen op ad. Dvs. en af rækkerne med hun knapper ( ja, det kalder vi dem det er dem der har et hul ) OP på rækken med han knapper - ja dem med tutten.
Du tænker sikker også shit en bred ble mit barn kan da ikke gå med så spredte ben. Tjek lige næste billede før du dropper tanken om moderne stofbleer pga. bredden.


'Du skal trykke bleen lidt sammen så elastikken i benene sidder inde i lysken og ikke ude på låret. På den måde sikre du at bleen ikke er træls for barnet eller for bred. Og at den samtidiget fungere som den skal nemlig holder tis og hvad der ellers kommer inde.

Når du nu kigger på dit barn tænker du sikker shit bleen dækker jo slet ikke så langt op på ryggen eller maven som en engangsble. Bare rolig, der er næsten garanti for at der ikke kommer noget op bagtil- det var netop derfor vi skiftede til stofbleer til Saga, og det kan tælles på en hånd hvor mange gange der har været lortelækage siden.
Bleen skal sidde under navlen og et par cm og sprækken. det kan variere fra mærke til mærke
Nogle bletyper har 2 rækker knapper for oven det er mega smart for på den måde kan man regulere efter lårenes størrelse.
Ved benene skal den sidde til uden at stramme
Fold down rise up
Det er en regulerings metode som mest bliver brugt på Hybrid fitted bleer. Der vil i toppen af bleen være 2 rækker med knapper en der vender ud af som på den på billedet og en der vender ind ad. Er dit barn ikke stor nok til at den kan knappes i den række som på normale bleer vipper du kanten ned og knapper i den række der er på indersiden.

Tjekliste sidder bleen nu også OK

  • Kig - ser den for stram ud - er der dansehåndtag ? hvis nej er den så for løs Den skal sidde lidt som en par gode bukser som du selv gerne vil have på.
  • Har du den til at sidde oppe i lysken ??
  • Kan du se navlen ?? Hvis ikke reguler størrelsen
  • Gaber den ved benene eller ser den ud til at stramme
  • Når du tager bleen af er der så mærker efter den ???
Er der mærker efter bleen har den nok været for stram.
Bleen er en Blümchen AIO Onesize gammel model
Vil du læse mere om stofbleer så læs med her 

Kommentarer