stofbletyper

Der er et utal af forskellige bletyper og indlæg og jeg vil prøve at komme lidt rundt om de forskellige typer sådan lidt mere gennemgribende end jeg ellers har gjort før

AIO - All in one 

Imsevime AIO - sized ble

Navnet giver jo lidt sig selv det er en alt i en ble. Den består af en vandtæt barrierer og sug. Min erfaring er at selvom det er en aio ble skal de boostes let eller skiftes tit. Suget variere slevføldig i forhold til de forskellige mærker samt udformningen af bleerne kan variere. bleen skal vaskes hver gang efter brug.

Lommebleer.
Blümchen lommeble
Lommebleer er nok det tætteste man kommer på en engangs ble i udformningen. Der er ikke noget med påsyede lag der skal foldes på plads. Bleen består af en cover med vandtæt barriere og som oftes en mikrofleece indvendigt som leder tisset hurtigt væk. Suget består af 1 eller flere indlæg. de fyldes ned i en lomme bagerst i bleeen. Hele bleen skal vaskes og i en del af dem skal man huske at trække indlæggene lidt ud når man smider dem til vask. så de ikke bare kommer til at ligge inde i bleen.


AI2 - All in two 

Som navnet antyder er det en alt i 2 ble dvs. man har 2 seperate dele coveret og suget. Coveret kan bestå af pul, uld eller fleece og kan benyttes flere gange. Suget kan være udformet som en ble det man kalder formsyet eller indlæg eller prefolds, suget vaskes hvergang efter brug.

Imsevimse formsyet 

Uldcover 

Formsyet imsevimse med imsevimse PUL cover

Best bottom cover med indlæg der knappes i.
Hybrid / Hybrid fitted 

En formsyet ble med windpro som spærrelag de er ikke vandtætte men vandafvisende de holder fint tørt og er mere åndbare end PUL bleer. De fungere som en aio og hele bleen skal vaskes efter brug. Nogle ai2 systemer kaldes også for hybrider. 


Indlæg

Indlæg fåes i næsten alle former og størrrelser og i alle typer af sug. Man kan i f.eks sin lommeble skifte de medfølgende indlæg ud med nogen der passer bedre til ens barn. Hvis barnet f.eks. tisser meget voldsomt kan det være en fordel med mikrofiber i bleen til at lede væske hurtigt videre.
Indlæggenes sugeevne i rækkerfølge fra mindst til bedst

- Bomuld
- Bambus
- Hamp

Jeg arbejder på et indlæg omkring miljøbelastningen på de forskellige sug så man kan finde ud af det der passer bedst til ens værdier.

læs meget mere om stofbleer herinde

Kommentarer

  1. Hej :) fik du lavet indlægget om miljø i forhold til de forskellige typer sug? Dbh. Rikke

    SvarSlet

Send en kommentar